Mgr. Nina Nováková

  • KDU-ČSL
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.01.2015 10:09:12 - RP

Charlie Hebdo

Co si myslíte o karikaturách časopisu Charlie Hebdo? Jak se pozná, kde je hranice, přes kterou by neměl kdokoliv při vyjádření svého názoru a postoje zajít?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.01.2015 13:17:24 - Mgr. Nina Nováková
I když k naší kultuře patří smysl pro humor a pro satiru, jsou hranice, které bychom překračovat neměli. "Co sám nechceš, nedělej druhým". Lidská důstojnost (každého) a právo na náboženské přesvědčení tady  stojí proti svobodě slova.Klíčová otázka je ale způsob, jak se má uražený bránit.

Máme sankce v trestním zákoně, již dlouhou dobu si v západní civilizaci "nevyřizujeme účty sami", má nás chránit a zastupovat stát.Když papež říkal, že kdyby jeho blízký spolupracovník urazil jeho matku, dal by mu pěstí, rozumím tomu a souhlasím. V žádném případě se to včak nedá aplikovat

na případ časopisu Charlie Hebdo. Tam mohl nastoupit jen zákon civilizované společnosti. Oko za oko, zub za zub, už máme stovky let za sebou.