Božena Sekaninová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.01.2015 21:56:08 - diabolo

Dobrý den,

zajímal by mě váš názor na nesouhlas většiny občanů s přistěhovalectvím z muslimských zemí.Také se domníváte, že jsou našinci xenofobní a rasističtí? Budete propagovat přistěhovaleckou politiku? Děkuji za vaše konkrétní vyjádření.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.01.2015 20:02:46 - Božena Sekaninová
Veřejné mínění o hrozícím nebezpečí od migrantů a zároveň uvažovaná islamizace naší tradiční evropské společnosti je podstatnou měrou utvářeno mediální velmocí - sdělovacími prostředky. Poslání médií je mimo vzdělávací funkce zneužíváno k utváření a především k ovládání myšlení  široké masy lidí. Některé oficiální zdroje umí zvlášť efektivně vytvářet davovou psychózu, strach a znepokojení občanů. Mnohým lidem chybí pravdivé, nezávislé a objektivní zprávy a často bez výhrad  přijímají záměrně a účelově zkreslené informace o daném problému.

Početné společenství našich občanů, bez vlastního úsudku, emocionálně reaguje na předkládané polopravdy. V současné době je soustředěná pozornost na oblasti s destrukcí států na Blízkém východě a na některé státy rovníkové Afriky. Zemím, jako je například Irák, Libye, Nigerie nebo Somálsko, byly násilně vnuceny cizorodé prvky „západní demokracie“. Výsledkem jsou rozpoutané občanské války s totálním rozvratem těchto států. Situace se tam vymyká kontrole a  milióny utečenců z Afriky míří do zemí svých bývalých kolonizátorů. Tam, kde ještě před nedávným časem v minulém století měli své pány.

K uskutečnění záměru o rozvrat nevyšlo například v Sýrii. Tato země se zatím ubránila snahám Západu o prosazení starého římského: „Rozděl a panuj“ !

Přesto i tam došlo, v průběhu čtyř let, k trvání kruté agrese teroristů a cizích fanatických žoldnéřů, k nesmírné materiální devastaci země se statisícovými ztrátami lidských životů a k vytvoření utečenců, kterým se podařilo zachránit si alespoň své holé životy. Stali se nevinnými obětmi cizích mocenských zájmů. Přibližně tři milióny migrantů ze Sýrie, kteří přišli o své majetky, přežívají v improvizovaných utečeneckých táborech v Turecku, Libanonu, Jordánsku a v Íránu. Všichni doufají v urychlenou obnovu zničených oblastí a trpělivě očekávají možnosti návratu domů.

Na položenou otázku, jaký mám názor na nesouhlas většiny občanů s přistěhovalectvím z muslimských zemí odpovídám - mnoho našich občanů, kteří projevují svůj nesouhlas s poskytnutím humanitární pomoci lidem z oblastí islámských zemí, zřejmě všechny tam žijící muslimy omylem považují za teroristy a nevraživé škůdce. Pravda je taková, že o naši pomoc prosí ti, kteří byli fanatickými hordami násilně vyhnáni ze svých domovů a měli štěstí v neštěstí alespoň v tom, že si zachránili své životy.

V místech, kde působily, nebo ještě působí jednotky islámských fundamentalistů, byli postiženi převážně křesťané nebo muslimové (šíité, alávité) tolerantní k životu každého, bez rozdílu jeho náboženské víry. Všichni muslimové, židé, křesťané žili do nedávné doby v Sýrii svorně vedle sebe v sekulárním státním uspořádání. Nejsou to naši nepřátelé a nemám problém podpořit poskytnutí humanitární pomoci těmto nešťastným lidem všemi dostupnými způsoby. Jsem si vědoma, že s lidmi v nouzi mohou přijít i fundamentalisté. Proto je nutné najít systém, který toto riziko vyloučí. Jen tak občan může vnímat naše lidské pohnutky, jako humanitární pomoc.

Na otázku jestli budu propagovat přistěhovaleckou politiku, odpovídám - současná globální migrace miliónů lidí je jako hašení požáru, který jsme si sami způsobili. Budu tedy podporovat úsilí všech lidí dobré vůle o opětovný návrat mírových vztahů do společenství národů celého světa. Jsem proti všemu násilí, které je příčinou toho, že lidé jsou nuceni opouštět své domovy a stát se nedobrovolnými běženci. Závěrem je nutné prosazovat, aby se civilizovaná Evropa nejprve zamyslela, co dělat, aby lidé o své domovy nepřicházeli.