Ing. Jana Juřenčáková

  • REAL
  • Rokytnice
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.11.2011 21:59:45 - Lukáš Rosák

Odměny za dozorčí radu nepotřebuji

Paní senátorko, dočetl jsem se, že jste se rozhodla vzdát se svých odměn za působení v dozorčí radě Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně, za což bych Vám chtěl vyjádřit obdiv. Mohu se však zeptat, co Vás k tomu přimělo? Byla to Vaše první pomoc nějaké organizaci? Přeci jen to dnes není obvyklé a působí to jako marketingový trik pro zviditelnění.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.12.2011 18:59:20 - Ing. Jana Juřenčáková

Vzdát se svých  odměn za působení v dozorčí radě KNTB a.s. ve Zlíně  jsem se nerozhodla až nyní, ale v okamžiku, kdy jsem se stala  jejím členem tj. v únoru 2010. Již před svým zvolením do Senátu v roce 2006 jsem zastávala názor, že nepotřebuji výhody z členství v dozorčích radách. Jsem profesí ekonom a daňový poradce, takže předpokládám, že jsem byla vyslána díky své odborné způsobilosti. Odměny za působení v dozorčí radě jsem za rok 2010 vrátila zpět nemocnici v prosinci 2010, letošní odměny budu vracet v průběhu tohoto měsíce s cílem určení na konkrétní oddělení. Vůbec jsem nechtěla tuto informaci zveřejňovat až do okamžiku, kdy se na mě obrátil zástupce zakladatele, tj. Krajský úřad ve Zlíně s dotazem, zda souhlasím s poskytnutím informace podle zákona č. 106/1999 Sb. o tom, jaká je výše mé odměny.  Samozřejmě, že jsem souhlasila, ale když říkám A, tak chci říct i B, že jsem tuto odměnu vrátila těžce zkoušené nemocnici nazpět. Neziskovému sektoru pomáhám již několik let, ať už to jsou hasiči s cílem určení pro děti a mládež,  děti z dětského domova, Nadace Jana Pivečky, Nadace Partnerství, Akademie Václava Hudečka, zdravotní organizace, církevní organizace, sociální zařízení, sportovní  organizace,   občanská sdružení, podpora folkloru, zoologická zahrada atd.  Kromě toho mám i přes Charitu "adaptovanou" holčičku z Indie.  Pokládám to za samozřejmé, že pokud mám prostředky, tak pomáhám potřebným a tím myslím i konkrétní občany v nouzi. Do Senátu jsem vstupovala v roce 2006 majetkově zajištěná a díky své profesi nejsem závislá pouze na svém senátním platu, takže si mohu dovolit pomáhat. Možná by to mohlo působit jako margetingový trik, jak píšete, kdybych začala s touto pomocí až třeba dnes. Naprostá většina darů je ošetřena darovacími smlouvami, které jsou přílohou mého daňového přiznání, takže jejich existenci mohu kdykoliv doložit.