ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.12.2011 17:03:21 - bert železný

Evropské město sportu 2012

Pane senátore, Liberec prý získal titul evropské město sportu za rok 2012. Mohu se zeptat, za co se cena uděluje? A jaké ,,výhody“ to městu přináší?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.12.2011 10:11:53 - Ing. Karel Kapoun

Dobrý den,

je tomu tak, Liberec se stal Evropským městem sportu 2012, podobné ocenění dříve dostala Praha - stala se Hlavním městem sportu 2010. Ocenění Liberci udělila Asociace evropských měst sportu (AEMS).

Liberec ocenění dostal za areály ve Vesci, Tipsport arénu či skokanský areál na Ještědu. Předseda asociace Gian Francesco Lupattelli dále ocenil snahu radnice propagovat zimní sporty a podporu zdravého životního stylu.

Očekává se, že titul Liberci přinese prestiž na evropském sportovním poli a podnět pro orgány veřejné správy, které mají na starost tvorbu sportovní politiky. Radnice dále očekává sportovní spolupráci s dalšími oceněnými městy (např. Florencie, Preston). Město Liberec bude v příštím roce zahrnuto do mediální kampaně AEMS. Dle primátorky Rosenbergové titul umožní všem sportovním organizacím zviditelnění se v Bruselu a v dalších dříve oceněných městech.

S pozdravem

ing. Karel Kapoun