Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.01.2015 13:05:12 - jurajx2

Zaorálek

Pane Foldyno, volil jsem v minulosti ČSSD. To vám nevadí, že ztrácíte hlas nejen můj za p. Zaorálka, který se z nějakého důvodu vyhranil proti Rusku, Slovanům a ještě dokončil snahu p. Schwarzenberga o zřízení školících center "majdanských" aktivistů, aby nemuseli tito jezdit do USA. Není to už téměř z jeho strany vlastizrada? děkuji za odpověď. J Petr

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.02.2015 11:14:12 - Jaroslav Foldyna

Vážený pane Petře,

to, že ztrácíme podporu svých voličů v otázkách zahraničněpolitické orientace vnímám reálně. Dostávám desítky takových odkazů a vzkazů. Se svým kolegou a ministrem zahraničních věcí o těchto otázkách hovořím a diskutuji. Je pravdou, že tlak vládní odpovědnosti z někdejšího Luboše Zaorálka, bojovníka od mikrofonu z Poslanecké sněmovny udělal ministra zahraničních věcí. Jeho postavení ministra je mnohem složitější než postavení řadového poslance. Na druhou stranu s Vámi souhlasím a nejsem často spokojen s oficiálním postojem či mlčením k věcem, kterých jsme svědky při sledování vývoje občanské války na Ukrajině. Fašizující nacionalistické jevy, které při tom můžeme vidět bohužel nejsou jen marginálními excesy, ale stávají se běžnou součástí. Nedávno jsem v jednom dokumentu viděl řadové vojáky ukrajinské armády, mladé dvacetileté hochy, kteří nemají žádnou bojovou zkušenost a jsou posíláni na frontovou linii. Je to něco, co člověku trhá srdce. Naprosto zbytečný politický konflikt, který nikdy nemůže mít pozitivní výsledek. Bez politického kompromisu a jednání je to jen utrpení lidí, kdy hlavní viníci sedí ve svých pracovnách v teple daleko od válečné vřavy. Domnívám se, že naše zahraniční politika by se měla distancovat od jakékoli podpory vojenského řešení tohoto konfliktu důsledně a srozumitelně.

Děkuji a s pozdravem

Jaroslav Foldyna