JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.01.2015 15:44:00 - kolumbus

Ústava...

Jste pro změnu ústavy? Jakým směrem? A druhý dotaz, také považujete rezignaci Veselé a jmenování nového předsedy nejvyššího soudu za komplot jako poslanec Blažek?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.01.2015 12:57:26 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

Ústava ČR by si jisté změny již zasloužila. Pokud sledujete legislativní iniciativu, tak asi i víte, že poslanci KSČM sami takovou novelu předložili, ale návrh dosud nebyl projednáván. Dlouhodobě jsme také připraveni vést odbornou debatu na toto téma a takovou debatu již vedeme.

K druhému dotazu si dovolím opravit, že rezignující je Dr. Brožová. Myslím, že to nebyla rezignace tzv. z čistého nebe, protože vzhledem k jejímu důchodovému věku se to dalo i předpokládat a i Dr. Šámal, uvedl, že kandidaturu dlouho zvažoval. Záměr rezignace však zůstal mimo informovanost médií. Osobně to za komplot  nepovažuji, ale jmenování nového předsedy NS bylo na naše poměry překvapivě rychlé.