Ing. Jaroslav Faltýnek

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.01.2015 10:14:32 - Markéta Hrubá

množírny

Paní poslankyně Maxové mi (nepřímo) dala radu a já ji využij. Ptám se vás, zda se budete zabývat problémem s množírnami štěňat? Více, že jsme v tomto unikát? Údajně byste to jako člen zemědělského výboru měl mít na starost : děkuji za odpověď. Hrubá

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.02.2015 16:23:11 - Ing. Jaroslav Faltýnek
Vážená paní Markéto,

problematiku tzv. "množíren" řeší a kontroluje Státní veterinární správa. Pojem množírna není nikde definován a každý si pod ním představujeme něco jiného. Samotné chování psů za účelem jejich rozmnožování není postižitelné, pokud chovatelé berou ohled na zdraví zvířat, na velikost jejich životního prostoru a další zásady welfare. Za problém však považuji, že tyto zásady welfare nejsou nikde legislativně zakotveny. Z tohoto důvodu jsem připraven podpořit legislativní úpravy, které tyto zásady zpřesní a stanoví.

Současně si myslím, že by měla vzniknout Centrální evidence psů, která by vedla záznamy o tom, kdo chová, jaká plemena chová, kolik kusů chová atd, přičemž by byla stanovena povinnost od určitého počtu psů strpět xkrát do roka kontrolu ze strany dozorových orgánů. Tento registr v naší zemi dosud chybí a budu apelovat na Ministerstvo zemědělství, aby v této věci předložilo konkrétní návrhy legislativních úprav. 

J.Faltýnek