Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.01.2015 11:02:02 - sikorovsky

Zeman na sjezdu

Zeman byl sice významnou personou ČSSD, nyní už ale není. Proč by tak měl být na sjezdu? Nota bene, když má být nadstranický?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.02.2015 11:22:36 - Jaroslav Foldyna

Vážený pane Sikorovský,

účast prezidenta na sjezdu vládní strany, ať byl či nebyl jejím členem, je výraz určité vážnosti prezidenta k této straně a straně k prezidentovi. Byli jsme toho svědky u vládních stran sociální demokracie nevyjímaje. Nikdy nelze zapomenout na to, že Miloš Zeman byl předseda sociální demokracie, který z marginální strany udělal stranu vládní. Přivedl sociální demokracii do „Strakovky“ hlavním vchodem. Jako premiér za ČSSD zachránil tuto zemi při ekonomickém kolapsu po experimentech ODS, kdy tato země měla vyplundrované banky, kterým hrozil krach a HDP této země v roce 1998 bylo -1,6. Byla to sociálně demokratická vláda Miloše Zemana, která za těžkých investic, ač původně toto neměla v plánu, musela a stabilizovala české banky, protože hrozil pád českého průmyslu a firem stejně jako úpadek běžných střadatelů. Byla to vláda sociální demokracie, premiéra Miloše Zemana, která zavedla plnou valorizaci důchodů, významně ve své době zvýšila platy českých učitelů a ve školství, ve zdravotnictví, hasičům a policii. Miloš Zeman v současné době jako prezident hájí národní zájmy a často svými výroky, byť jakkoli vypadají kontroverzně, burcuje národ. Tudíž účast prezidenta Miloše Zemana v době, kdy je pronásledován agresivní tlupou červenokaretníků významně podporovanou médii, včetně těmi veřejnoprávními, kdy v pozadí stojí zhrzení neúspěšní kandidáti na prezidenta, bych považoval za správné. Ovšem respektuji rozhodnutí předsedy sociální demokracie. Můj názor je tento.

S pozdravem

Jaroslav Foldyna