MUDr. Jiří Štětina

  • Úsvit
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.02.2015 9:39:22 - Bělka

papírové kupony

Jak jsem si zjistila, jste člen komise pro Opencard. Jaký smysl se má vracet k papírovým kupónům a hlavně kolik nás to bude stát? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.02.2015 10:15:32 - MUDr. Jiří Štětina
Práce Parlamentní komise pro vyšetřování  kauzy Opencard již skončila a sněmovna ji vzala na vědomí. Lze tedy konat tak, jak bylo přijato usnesení této komise. Je třeba říci, že to je poprvé, kdy parlamentní komise přijala jiné stanovisko než orgány činné v trestním řízení. Bude podán návrh na vyvození trestně právní odpovědnosti některých osob, které se na vyšetřování podílely. My jsme vůbec neřešili, jak bude postupováno ze strany magistrátu v případě nedohody mezi oběma stranami. Je však třeba si uvědomit, že firma EMS je nástupnickou firmou po f. Haguess, včetně managementu. Toto jsou tedy fakta, která vůbec nemají vliv na to, zda papírové kupony budou či nikoliv.

A nyní můj soukromý názor. Je s podivem, že firma EMS ukončila spolupráci s magistrátem HMP. Má to pouze jediný důvod. Paní primátorka a hlavně Rada MHMP nechce zaplatit požadovanou částku, která je, údajně 0,5 miliardy. Já bych to řešil úplně stejně. Co tedy zbývá? Jedině přejít na papírové kupony, které jsou, dočasně, nejlepším a nejlevnějším řešením. Samozřejmě, pro občana Prahy je toto řešení překvapivé a možná i kontraverzní. Je to, bohužel, důsledek korupční a klientelistické politiky bývalého vedení MHMP a viníky je třeba pojmenovat. Ze strany f. EMS to považuji za určitý způsob vydírání a těžko se bude smiřovat se skutečností, že již penízky nepůjdou penězovodem na základě dlouhodobé a nevypověditelné smlouvy, jak bylo zvykem za vlády a politiky ODS, nejenom v Praze, ale i v celé republice. Občan Prahy tedy musí mít nyní trpělivost a přát si, aby nové vedení Prahy našlo nejrychlejší, nejlepší a hlavně nejlevnější řešení, když tento projekt už stál tolik peněz.