Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.02.2015 17:39:13 - dole

Pracovní poměry učitelů kratší než jeden rok

Dobrý den, Předpokládám, že když ředitel školy dostal na učitele plánovaný plat na 12 měsíců, ale ředitel tento plat učiteli 12 měsíců nevyplácel, nebo tuto částku rozdělil na 10 dílů a učitele poslal na prázdniny na Úřad práce, jedná se o podvod na stát, jelikož dańoví poplatníci musí učiteli platit podporu, zdravotní pojištění, které by při zaměstnání na 12 měsíců platit nemusel.
Jakým způsobem jste naložil s takovými řediteli? Jsou vůbec ředitelé a zaměstnanci škol odpovědní za pracovní kázeň na školách jako tomu je v soukromém sektoru?
děkuji za odpověď, Doležalová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.02.2015 12:10:56 - Marcel Chládek
 Vážená paní Doležalová,

ministerstvu školství nepřísluší posuzovat, zda ve Vámi popisovaných případech docházelo k podvodu. V rámci veřejnosprávní kontroly může toto podezření z pohledu finanční kontroly posoudit kontrolní orgán, tedy krajský úřad nebo Česká školní inspekce. Pokud by ředitel školy závažně porušil právní povinnosti vyplývající z jeho činností, úkolů a pravomocí – což by musela prokázat kontrola České školní inspekce, zřizovatele aneb jiného kontrolního orgánu – může být zřizovatelem odvolán.