Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.02.2015 21:38:10 - buček

Pane Foldyna

měl byste ze strany ČSSD vystoupit, dělá Vám ostudu. Určitě tušíte a víte, že ČSSD, ANO a KSČM nikdo soudný volit nebude. To samé platí i o stranách, které šíří nenávist mezi lidmi (TOP09, KDU-ČSL). Politici si vůbec neuvědomují, co provedli s demokracií, že ten marasmus na nich už zůstane navěky. Hezký večer, Jiří.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.03.2015 13:50:46 - Jaroslav Foldyna
 Vážený pane Bučku,

vnímám to, že v uplynulých 25 letech standardní politické strany udělaly řadu chyb, stejně tak řadu chyb udělala i sociální demokracie. Je potřeba se za chyby omluvit a postavit se problémům rovně, nikoli s ohnutým hřbetem. Jsem přesvědčen, že sociální demokracie se musí vrátit ve svém programu k dynamice a srozumitelnosti tak, jako tomu bylo v jejích historických začátcích. Jsem přesvědčen, že sociální demokracie a její myšlenka má pro miliony lidí velký význam. Možná větší, s ohledem na současný vývoj kolem nás, než si je sama sociální demokracie schopna uvědomit. Proto očekávám, že se vrátíme k ideám, které vychází z kořenů naší politiky, a to je obhajoba zájmů a potřeb lidí žijících ze mzdy. Vnímám Vaše rozladění z toho, že za posledních 25 let, kdy ČSSD byla několikrát součástí vlády, poněkud liberalizovala své postoje a přijala nadmíru kompromisů. S tím je v této chvíli třeba skončit. Jeden a půl milionu lidí žijících na hranici chudoby nepotřebuje liberalizovanou levicovou politiku, ale potřebuje srozumitelnou a jasnou levicovou politiku bez přívlastků. O to v politice budu usilovat a Vás prosím, abyste měl strpení.

Děkuji a s pozdravem

Jaroslav Foldyna