ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.02.2015 19:57:48 - hanušová

O co vám jde?

Dobrý večer, zajímalo by mě, co vznikem nové frakce, strany nebo jak to nazvat sledujete a kdo ji povede? A jestli Vám vadil Okamura, nebylo by snadnější si zvolit jiného předsedu? A co vám na něm tak vadí? Můj poslední dotaz je, jak se vašeho nové uskupení bude jmenovat a zda do něj bude možné vstoupit. Stát se členem Úsvitu je totiž téměř nemožné.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.02.2015 6:52:44 - Ing. Karel Fiedler

Dobrý den.

Začnu odpovědí na Váš dotaz zda nebylo snadnější si zvolit jiného předsedu ? Nebylo. A to proto, na co si v závěru dotazu sama odpovídáte .... stát se členem Úsvitu nebylo téměř nemožné, ale doslova zcela nemožné, a stejně tak jako věční nečlenové, bez žádných volebních práv, jsme tedy přece žádné převolení předsedy nemohli provést. Veškeré naše připomínky, výhrady, nesouhlas Tomio Okamura odmítal. Odmítal je vlastně už celý rok. Autoritářský způsob vedení hnutí mu naprosto vyhovoval a nehodlal na něm nic měnit. To, že hnutí sice mělo v názvu "přímou demokracii" vůbec neznamenalo, že by se samo podle ní řídilo, chtělo řídit, stejně tak Tomio Okamura ve věcech, které by se ho dotýkaly. Je to vlastně takový jeho podvod na voličích a příznivcích. Přímou demokracií se často sám ohání, ale řídit se jí sám vůbec nehodlá !

Co sledujeme vznikem nové frakce nebo strany ? To, abychom mohli konečně začít uskutečňovat a naplňovat to, proč nás tehdy voliči zvolili. V hnutí Úsvit to nebylo možné, bez ohledu na nepravdivá a populistická prohlášení a tvrzení Okamury. Kdo stranu povede vám nemohu v tuto chvíli odpovědět. V této chvíli je podstatné, aby vznikla, řešení struktury bude jistě následovat. Nejsme Okamurovci, abychom stanovili dopředu předsedu, a pak ještě nějaké to "křoví" k němu .... toto opravdu nehodláme opakovat.

Co mi na Tomiovi vadí jsem myslím zodpověděl v předchozích odstavcích. Název nové strany není v tuto chvíli stanoven. Na rozdíl od hnutí Úsvit stát se jejím členem určitě bude možné. Vždyť i proto ji zakládáme (aby měla jasnou strukturu, řád a pravidla ... tedy to, co Okamurovi nevyhovovalo a vadilo )

Přeji hezký den.