ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2015 9:36:40 - yxchyvyz

přeběhlíci

Chcete založit jakousi novou stranu. Není to podvod na voličích, kteří vás zvolili za Úsvit? A proč jste Okamuru hodili přes palubu? A kde nyní chcete brát finance na provoz strany a třeba i kampaň pro volby. Myslím, že hlavním mecenášem byl právě Okamura a jeho kontakty

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.02.2015 11:39:21 - Ing. Karel Fiedler

Nejde o žádný podvod na voličích. Naopak chceme právě pokračovat v prosazování původních programových bodů Úsvitu. Zejména na stěžejní a primární bod - přímou demokracii - Úsvit pod Okamurovým vedením poněkud zapomínal. Kdo prosazuje přímou demokracii, měl by ji prosazovat i respektovat i sám u sebe. A to Okamura striktně odmítal.

Okamura a mecenáš Úsvitu ? To je spíše úsměvné! Protože jsme většinou (dnes už víme, že záměrně) nečlenové, nemáme přístup k hospodaření Úsvitu. Ale je všeobecně známo, že Tomio Okamura ve vztahu k Úsvitu není žádným donorem, ale příjemcem. Když jsem se Tomia ptal, jak to, že už nemáme finanční příspěvek za volby ( tuším 35 mil. Kč ),  vysvětloval mi to tak, že všechny ty besedy z jara roku 2012, které po různých místech pořádal, ho stály spousty peněz, no a po volbách si je prostě zpětně vyúčtoval ( rozumějte vybral zpět ). Příznivcům sdělovat, jak do toho dává své vlastní peníze, bylo líbívé - jen ta realita následně byla poněkud jiná .... vše pěkně zpět! O celkovém osudu této částky se neumím vyjádřit. A faktury Okamurových firem Úsvitu ? Raději se neptám ... ( ostatně na to nemám jako nečlen ani nárok ...) 

Hezký den.