ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2015 15:16:03 - kolumbus

co bude dál?

V čem se bude lišit program úsvitu a nové strany, kterou v rámci úsvitu chcete založit? A nepřijdete si jako kdysi VV a LIDEM? Nebo jak to bude? Bude členy ÚSVITU nějaké pod strany? Já si to nedokážu představit. A druhá věc, co mě zaráží? Proč jste si to nevyříkali s předseodu uvnitř strany nebo i prostřednictvím médií? Pořád lepší, než takhle zničit stranu. Nebo myslíte, že vás po tom všem budou lidé volit? Příměr s VV už jsem zmínil. Ostatně, co je pravdy na to, že jste se měli spojit právě s Bártou a lidmi kolem něj?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.03.2015 11:43:30 - Marek Černoch
 Dobrý den. Úsvit se neustále vzdaloval jak svému programu přímé demokracie, tak i svým voličům. Stala se z něj rasistická xenofobní strana, která prakticky už ani neřešila jiná témata. Program nové strany by měl prioritně chránit národní zájmy a samozřejmě být také otevřenou, průhlednou stranou, která bude navazovat a nadále prosazovat prvky přímé demokracie. Další velká změna je v otázce členství. Protože po roce a půl má Úsvit stále 9 členů. Občané, kteří se chtěli do aktivit hnutí aktivně zapojit, byli vždy odmítnuti. Nová strana by měla být svým příznivcům maximálně otevřená a to ve všech ohledech. Tedy i v otázce členství. Myslím, že u VV a LIDEM šlo o nefalšovaný puč. V našem případě tomu tak není. Čestně jsem o všem informoval předsedu hnutí, Tomia Okamuru. Na klubu jsem pouze otevřel debatu o nové alternativě a moji kolegové poslanci ji zcela demokraticky podpořili. Otázka podoby nové strany je nyní předmětem širší diskuse a tato jednání budu koordinovat v souladu s rozhodnutím poslaneckého klubu. Do politiky jsem šel proto, že chci lidem pomáhat. Myslím, že to jsem svou poctivou prací již voličům dokázal. Nechci měnit špatné věci v ještě horší, ale naopak dělat ze špatných ty dobré. A je tomu tak i v tomto případě. Chceme spojovat a tvořit, ne rozdělovat a bořit. A ohledně Vaší poslední otázky, spojení s Vítem Bártou je opravdu čirý nesmysl.