Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.02.2015 9:38:58 - Zdeněk Klaus

RE: vojáci na Ukrajině

Dobrý den, pane Zdechovský. Děkuji za Vaši odpověď. Zřejmě jsem se Vás nějak formou (nebo spíše obsahem?) svého dotazu nějak dotknul, za což se dodatečně omlouvám.
Sice se to už přímo netýká cizích vojáků na Ukrajině (to nakonec stejně ukáže realita), ale musím dodat to, že i USA jsou od 4.4.1949 členem NATO a je nepochybné, že tuto organizaci v rámci své globální politiky také náležitě využívají. Dalším významným členem NATO je rovněž Anglie, jejíž premiér Tony Blair jako argument pro vojenský zásah v Iráku rovněž používal nepravdivé tvrzení o chemických zbraních v Iráku. To, že toto tvrzení bylo nepravdivé mj. konstatoval Spojený výbor pro výzvědné služby britské vlády ve vyšetřovací zprávě ze dne 10. února 2003.
Odtud tedy pramení můj kritický přístup k tomu, "co nám říkají přátelé z NATO". Jinak diskuze s Vámi se mi líbí a PL k tomu vytváří, jako jedno z mála médií, potřebnou platformu. Měla by pro Vás být i zpětnou vazbou o tom, co si myslí Vaši voliči. Zdraví Vás Z.K.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.02.2015 10:24:31 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, pane Klausi,děkuji za Váš dotaz i za vysvětlení. Mám rád Parlamentní listy, protože často tu je mnoho zajímavých lidí.
Ano, USA i Velká Británie s v případě chemických zbraní jednoznačně mýlili. A jsme rád, že to i Tony Blair přiznal jako jeden ze svých omylů. I já přistupuji k některým informacím hodně zdrženlivě. Ale NATO je jako rodina, které jsme součástí. My ty informace ovlivňujeme, protože se na jejich vytváření podílíme. Proto jí věřím. Věřím, že nikdo z mé rodiny by nelhal a říká nám pravdu.
S pozdravem Tomáš Zdechovský