Mgr. Dana Váhalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.02.2015 10:31:23 - Kuba z Litoměřic

uprchlíci

V rusku nevidíte porblém. CO ale uprchlíci, kteří se k nám valí, ať již z Ukrajiny či ze zemí blízkého východu? Zde také nevidíte žádné riziko? A pokud ano, a jak zajistit, aby nepřerostlo v reálný a zřejmě neřešitelný problém jako máme s menšinami nyní,

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.02.2015 10:05:46 - Mgr. Dana Váhalová
Přijímání uprchlíků do Evropy nevyřeší uprchlictví,  řešení vidím v pomoci  při  zajištění míru, zlepšení životních podmínek  a života v jejich domovských zemích. Je potřeba  vytvořit politický tlak a ukončit občanské války, které  jsou bohužel  z velké části  financovány ze zahraničí. Jakoukoliv rozvojovou pomoc bych podmiňovala ukončením konfliktů, dodržováním dohod a stabilitou. Sankce by měly být využívány bez rozdílu  na všechny země, které dodávají zbraně do zemí válečných konfliktů. Rozhodující pro příjímání  do ČR musí být, mimo jiné i  jejich schopnost  adaptovat se do našeho kulturního prostředí. Například u  Ukrajinců, kterých u nás  už  žije a pracuje přes 112 tisíc jsme  dosud  nezaznamenali žádné nepřekonatelné problémy.