Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.03.2015 23:10:32 - tupalo

Co je člověka důstojnější?

Pane Foldyno, myslíte, že není člověka důstojnější být radši nazýván pátou, Putinovou kolonou a mít na mysli mír v celém světě, než přijímat názory lidí, jako je Gabal, Ženíšek, Kocáb apod., prostě lidí podobných naší politické scéně mezi mnichovským diktátem a 15. březnem 1939, a podporovat válkychtivé Yankeeje? Opravdu si myslíte, že jak sem jednou Američané přijdou, třebas jenom na cvičení, že odsud zase odejdou? Víte, trochu mně Vaše vystoupení dnes v televizi i ve zde uveřejněném článku připomíná tu pohádku o chytré horákyni. Ale nic ve zlém. Mějte se a ať je Váš hlas více slyšet!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.03.2015 14:24:25 - Jaroslav Foldyna
Vážený Tupalo,

myslím si, že je nedůstojné být jakoukoli pátou kolonou kohokoli. Je důstojné vycházet z reality, hájit národní zájmy, respektovat geopolitický rozměr vlastní země. Jsme součástí NATO, což neznamená, že nemůžeme vyslovovat vlastní názor na vojenské i politické otázky. Kolektivní bezpečnost je velmi významným faktorem k obhajování našeho národního zájmu. Na druhou stranu naše historická zkušenost a znalost situace nám dovoluje vyslovovat pochybnosti nad způsobem řešení současné ukrajinské krize, stejně tak se negativně vyjadřovat k tomu, aby na našem území byly dislokovány dlouhodobě vojenské jednotky cizího státu, a to byť státu, který je součástí Aliance. K tomu, abychom se takto vyslovili máme demokratické právo. Opakuji, respektujeme náš geopolitický rozměr, vnímáme nutnost být součástí společného obranného vojenského paktu, ale máme právo vyslovovat svůj názor, který respektuje naše národní zájmy.

S pozdravem

Jaroslav Foldyna