Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.03.2015 15:52:17 - objektiva

Vážený pane J Foldyno

Já stále postrádám objektivní zhodnocení otázky Krymu ( jsem rád že to již utichá ) . Nechci se o této otázce ze široka rozepisovat jelikož sám znáte fakta . Nicméně musím podotknout že se nikdy nikdo nezeptal obyvatel Krymu kam chtějí patřit ! Všem státům kteří rozhody o stávajících hranicích Ukrajiny šlo pouze ( vyčůraně ) o dané území ALE nikoho nezajímal názor obyvatelstva . Jak je to možné tomuto se říká vyspělá demokracie ? V takovém případě jí nechci ! Demokracie poslední dobou prosazovaná ( hlavně tedy ta americká ) je fuj ! Jinak vám velice fandím a přeji mimo zdraví ještě mnoho sil a nedejte se !!!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.03.2015 13:45:42 - Jaroslav Foldyna
Vážený pane Objektivo,

otázku Krymu lze zodpovědět nebo na ní nahlížet ze dvou úhlů pohledu, z hlediska mezinárodního práva a z hlediska historických konsekvencí. Z prvního hlediska lze překreslení hranic Ukrajiny jako státu chápat jako porušení mezinárodního práva. Integritu státních hranic zaručuje Helsinská smlouva a další ujednání mezinárodního práva. To, že k tomu došlo v této chvíli na Ukrajině je důsledek porušení mezinárodního práva. Toto právo ovšem bylo porušeno v roce 2008 jednostranným vyhlášením samostatnosti srbské provincie Kosovo a Metochie. Následně bylo toto porušení uznáno jako platný akt státy EU a dalšími, čímž došlo k destabilizaci mezinárodního práva, jehož důsledkem je překreslení státní hranice Ukrajiny, kdy se Krym stal součástí Ruské federace.

Pravdou a skutečností je, že Krym od nepaměti byl součástí Ruska a na území Krymu žili především lidé hlásící se k ruské národnosti. Stejně tak kulturní památky dokazují, že Krym byl odjakživa ruský a nic na tom nezměnila smlouva z doby Sovětského svazu z roku 1954. Historicky a kulturně byl Krym vždy ruský. Stejně jako Kosovo bylo a je Srbsko.

Děkuji a s pozdravem

Jaroslav Foldyna