Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

  • Plzeňský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.03.2015 11:41:45 - Zuzana Kižvárová

povinné očkování

Jaký je váš osobní názor na povinné očkování dětí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.03.2015 13:02:21 - Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.
 

Vážená paní,

S povinným očkováním dětí plně souhlasím. Přiléhavost tohoto nařízení je  v souladu s vědeckými pokroky, o které se zasloužili mnozí renomovaní vědci jak v dávnější minulosti, tak i v současné době. Nechápu některé lékaře, kteří prodělali vzdělání v ČR, že s tímto postupem nesouhlasí a očkování rozmlouvají váhajícím rodičům. Ti by měli prodělat nástavbový vzdělávací kurz, pokud vůbec v rámci postgraduálního vzdělávání existuje, neboť se jeví jako zbytečný.

O jiných typech očkování , tzv.nepovinných, je vhodné se poradit s příslušným lékařem, v případě dětí s pediatrem, v případě dospělých s praktickým lékařem. Jde totiž také o to, v jakém věku či v jakém ročním  období je příslušné očkování nejvhodnější.

Existují i lékaři v rámci hygienické služby, kteří mají na starosti náležitosti, které se týkají našich občanů, kteří chtějí trávit dovolenou anebo delší pracovní pobyt v  exotických částech Země, kde hrozí nákaza jinými typy mikroorganismů nebo parazitů, které se v podmínkách našeho podnebí nevyskytují. Přitom se i tyto destinace liší co do výskytu hrozících infekčních onemocnění. Pověřený lékař tyto rozdíly zná a sleduje, takže aktuálně poradí, resp.provede příslušné nejúčinnější preventivní opatření.

Doc.MUDr.Milada Emmerová,CSc., internistka, t.č.místopředsedkyně Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu Parlamentu České republiky