Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.03.2015 18:03:59 - pochod ve stínu

ČT

Dobrý den. Měl bych na Vás dotaz ohledně ČT. Jak se Vám zamlouvá představa, že by ČT sestávala z jediného kanálu, který by ze zákona vysílal předvolební spoty, vládní prohlášení, určité zpravodajství, pochopitelně žádnou reklamu, atd., ostatní čtyři kanály navrhuji zprivatizovat. Současná ČT je přebujelý moloch, který za peníze koncesionářů vesele a spokojeně žije vlastním životem. Jediný kanál by se hravě uživil ze státního rozpočtu a koncesních poplatků by tak nebylo třeba. TV dokumenty a obsáhlé teatrální zpravodajství pohodlně zvládnou i komerční televize. Děkuji a přeji hezký den. pvs

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.03.2015 8:47:08 - Ing. Pavel Kováčik
 Dobrý den, zákonný požadavek objektivity a vyváženosti lze efektivně čili účinně požadovat pouze po veřejnoprávních médiích. Zrušení koncesionářských poplatků bez dalšího řešení by bylo prvním krokem k privatizaci a ztrátě veřejnoprávnosti, a to KSČM nemůže dopustit. Další věcí je, ČT a ČRo, čili veřejnoprávní média, mají ze zákona povinnost také vlastní tvorby např. pro děti, menšinová témata a podobné nelukrativní záležitosti, které jsou pro soukromá média nezajímavé. Řešení současné situace v ČT a ČRo je v tom, že budeme diskutovat o koncepci dalšího působení veřejnoprávních médií, koncepci zkvalitňování zpravodajství, kde by důsledněji bylo sledováno naplňování zákona, tedy naplňování oné objektivnosti a vyváženosti, a také diskuse i o jiných možnostech financování, např. prostřednictvím pevně stanoveného procenta ze státního rozpočtu, což bylo tématem diskuse již v nedávné minulosti. Velmi rozumíme tomu, že občané chtějí za svůj koncesionářský poplatek kvalitní službu a také tento požadavek plně podporujeme. Pouhým zrušením koncesionářského poplatku se ta služba ale nezkvalitní.