MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.03.2015 0:52:30 - ŠUŠU

OČKOVÁNÍ

Dobrý den pane Koskubo,vaše věta ohledně očkování,cituji "a já bych žádal laiky, aby do toho příliš moc nehovořili",tuto větu bych čekala od politika někdy před rokem 1989,myslíte si,že lékaři v zemích kde je očkování dobrovolné,jsou mentálně na nižší úrovni, než lékaři v Čechách?jsem matka očkované dcery,ale nesouhlasím ve svobodném státě s takovými represemi,nevím jak mohou očkované děti dostat nemoc od neočkovaných,když teda očkování funguje,děkuji Jirová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.03.2015 10:01:36 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážená paní Jírová,

začnu odzadu. Najděte si na internetu očkovací kalendář povinného očkování dětí včetně časovému harmonogramu. Zjistíte, že dítě neodchází z porodnice zcela proočkované. První dlouhé měsíce svého života jistě netráví matka s dítětem v uzavřeném boxu s dokonalými vzduchovými filtry, zcela izolovaně od další populace. Alespoň v mém nejbližším okolí to opravdu nebývá obvyklé. Co pak hrozí, Vám právě v posledních dnech mohla dokázat epidemie spalniček v Berlíně. Včetně úmrtí. Informovala o tom poměrně objektivně i ČT.

Dále Vám pro vytvoření názoru doporučuji článek v MFD ze dne 12. února 2015 na straně A7 „Černí pasažéři roznášejí spalničky po Americe….“.

Omlouvám se, ale více Vás, ale nejen Vás, přesvědčovat nebudu. Možná Vám připadám jako politik před rokem 1989. Sice mne to uráží, ale jsem už zvyklý. Navíc je-li to jenom proto, že hodlám tuto společnost a hlavně Vaše děti co nejvíce chránit, vůbec se za to nestydím. Jako za to, že Vaše děti musí v autě povinně sedět v dětských sedačkách atd.

Sama jste se sice, jak mi píšete, u své dcery rozhodla správně. Bohužel, ne každý je toho schopný. Též sama uvádíte, že mylný názor mohou šířit nejen laici, ale i lékaři. Ani my felčaři nejsme totiž neomylní. Jenomže o povinném očkování ve skutečnosti rozhodují politici. Čas a výsledky jednoznačně prokázaly, že u nás rozhodnutí i těch před rokem 1989 alespoň v tomto bylo správné.

S úctou  jk