Ing. Lubomír Toufar

  • SOCDEM
  • Blansko
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.03.2015 17:07:59 - njnovak

Duchodci

Pane poslanče, je z Vašeho pohledu morální zvyšování Vašich platů a plátů ve státní sféře, když důchodci a zaměstnanci se stále více propadají ke společenskému dnu!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.03.2015 7:33:45 - Ing. Lubomír Toufar

Dobrý den,

platy ve státní sféře a poslanců a dalších zaměstnanců se v podstatě vracejí na úroveň před 8 lety, kdy byly sníženy pravicovými vládami. V některých odvětvích jako je zdravotnictví a sociální služby došlo k navýšení a v případě soudců k zásadnímu navýšení, které doufám bude dořešeno ústavní stížností, kterou podal prezident NKÚ Miloslav Kala. Částečně došlo také k navýšení důchodů s tím, že budou v souvislosti s růstem nákladů valorizovány pravidelně. Jsem rád, že se podařilo přijmout koncepčně zákon o platu ústavních činitelů, které se budou odvíjet od platů v nekomerční sféře a nebudou tak každoročně předmětem dohadování na jednáních v Parlamentu ČR. Souhlasím s Vámi, že i úroveň důchodů není na patřičné výši, ale věřím, že se postupně situace zlepší. Děkuji Vám za dotaz a přeji vše dobré.  Lubomír Toufar