Ing. Hana Doupovcová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.01.2012 8:33:43 - sindy

Etická komise Ministerstva obrany a přímá volba prezidenta

Senátorský klub ODS navrhl bývalého senátora ODS Jiřího Lišku do Etické komise Ministerstva obrany. Senát však volí dva členy Etické komise. Kdo by podle Vás měl byt druhým členem? A když jsme u té volby, jak se stavíte k přímé volbě prezidenta? Sindy

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.01.2012 20:17:26 - Ing. Hana Doupovcová

Dobrý den,

volba člena etické komise proběhne na zasedání nadcházející schůze. Zatím nemám informace o kandidátech, kteří jsou navrhováni. Přepokládám, že návrhy budou od každého politického klubu, mohou však být i od jednotlivých senátorů. Osobně bych preferovala člověka, který je samozřejmě  morálně  ale i odborně způsobilý.
 
 
Co se týká volby prezidenta, tato ústavní změna, která bude projednávána v Senátu začátkem února, dává průchod přímé demokracii, kterou vítám. Nicméně je mediálně vytvářen dojem, že volba prezidenta je to nejdůležitější,  co v současné době trápí Českou republiku. Nejsem si jista, zda očekávání od přímé volby prezidenta nejsou  přehnaná a současnou politickou situací zklamaná veřejnost nevkládá do příštího prezidenta příliš velké naděje. Někteří možní uchazeči na nejvyšší úřad na tuto poptávku již nyní reagují a vytvářejí dojem, že mohou mávnutím kouzelného proutku vyřešit všechny naše problémy. Pokud bude  přímá volba hlavy státu, měli bychom k volbám přistupovat zodpovědně, volby  nejsou anketa  a oprava není možná.