ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.03.2015 14:32:34 - Kristýna B.

financování strany

Byl nebo nebyl úsvit tunelován? A pokud byl, kým? Je možné, že by za to mohl někdo třetí, jak tvrdí Okamura a on o tom neměl tušení? A jak to, že vy jste procitli až nyní?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.03.2015 14:37:24 - Ing. Karel Fiedler

Dobrý den. Prosím o pochopení, že v tuto chvíli odpovím jen na poslední část Vašeho dotazu. Ne, neprocitli jsme až nyní, naše nespokojenost s tím, jak fungoval Úsvit postupně narůstala, konkrétně v mém případě po dobu cca jednoho roku. ( to už jsem uváděl vícekrát ). A stejně tak naše podezření, řekněme nedůvěra, že s financováním Úsvitu není vše v pořádku, když v našem hnutí se permanentně nedostávalo finančních prostředků. Jenže když chcete něco kritizovat ( nebo někoho kritizovat neřkuli až možná obvinit ), obvykle se chtějí po kriticích argumenty, fakta, nebo důkazy. No a v tom byl právě ten "zakopaný pes", že ta dvojka vlivných ( a mocných ) Okamura-Fiala, si toto velmi dobře hlídala a nechávala nás stále úmyslně ve statutu "nečlenů", takže jsme neměli možnost zásadní věci ani ovlivňovat, ani se domáhat např. kontroly hospodaření. ( od Okamury, resp. možná spíš Večerníčka výjimečně chytré ... ). Ne všichni, nebo spíše málokdo si totiž uvědomuje, že naprostá většina členů poslaneckého klubu Úsvitu nebyli a nejsou členy tohoto hnutí !

Na úvodní části Vašeho dotazu zde odpovím ( doplním tuto moji odpověď ) , až po zveřejnění zprávy doktora Jiřího Štětiny o hospodaření hnutí Úsvit. ( což by mělo být zítra ). Samozřejmě na danou věc mám svůj názor již nyní, ale právě dle výše napsaného je spíše v rovině domněnek, a pouze tyto není korektní uvádět. Ostatně rovněž dříve jsem se vyjádřil, že k financím Úsvitu se vyjádřím až po té, co budu mít možnost se s touto zprávou seznámit. Děkuji za pochopení a přeji příjemný den. ( doplnění mé odpovědi zde naleznete v průběhu týdne ).