ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.03.2015 14:35:25 - Kristýna B.

financování strany

Byl nebo nebyl úsvit tunelován? A pokud byl, kým? Je možné, že by za to mohl někdo třetí, jak tvrdí Okamura a on o tom neměl tušení? A jak to, že vy jste procitli až nyní?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.03.2015 11:51:11 - Mgr. Petr Adam
 Dobrý den,
děkuji za dotaz. Schválně jsem čekal s odpovědí až na den zveřejnění výsledků vyšetřovací komise a odpovím takto:
1) Tomio Okamura nyní hanlivě označuje komisi jako komisi věcí veřejných - sám se vznikem této komise souhlasil, což potvrzuje jeho hlasování na stranickém sjezdu. Lidé které hanlivě označuje s ním do včerejšího dne naprosto normálně fungovali v rámci realizačního týmu a najednou jsou prašiví? To snad ne...
2) zcela prokazatelně Tomio Okamura přivedl firmy ATM, 10 minutes a PP klik, podepsal s nimi zvláštní smlouvy. Plnění bylo na papíře službami čistě jen pro něj a nikoho jiného a nikdo jiný tedy jejich práci neviděl. Pouze formální výkazy pan  Zilvar. Tyto smlouvy považuji za naprosto nestandardní a ano já za nimi vidím odklon finančních prostředků - což je pouze můj soukromý názor.
3) pan Okamura argumentuje, že naopak firma Celsianus je tím, kdo tuneluje hnutí. Pokud to tak je, pak se ptám: Proč tto firmu v září 2013 přivedl a podpsal s ní ještě před volbami takto nevýhodnou smlouvu? Ano podpis Tomia Okamury na té smlouvě je a být musí. 
4) to že by někde měla figurovat jiná, třetí strana mi přiadá naprosto nelogické a nepravděpodobné. Fakta jsou ta která jsem shrnul v bodech 1 až 3 a já se obávám, že společně s dalšími indiciemi neznačí nic jiného než fakt, že Úsvit měl být opravdu projektem na jedno použití (použití nespecifikované :) )
5) Nejsem členem Úsvitu, tudíž jsem nebyl součástí předsednictva, finance a účetnictví bylo v rukou lidí, kteří členové byli... navíc ne zcela správně. Například předsednictvo tato práva získala až v lednu tohoto roku. do té doby pokud vím mohl o všem rozhodovat pouze Tomio Okamura samotný. Ve chvíli kdy začaly prosakovat různé informace jsem se do procesu intenzivněji zapojil, protože odmítám mít své jméno spojené s něčím takto nečistým nebo minimálně neetickým a nemorálním.
Doufám, že jsem situaci alespoň trošku osvětlil.
Přeji hezký den
s úctou 
Petr Adam