MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.03.2015 16:27:17 - sverma

Co kdyby se to týkalo nás

Uvedu vám případ který by vás asi netěšil.kdyby se stal V roce 1988 ústřední výbor KSČ na doporučení Gustava Husáka přičlenil Jihomoravský kraj pod Slovensko. Oduvodnění - mají to blíž z Brna do Bratislavy než do Prahy.Moraváku se nikdo neptá ale i jim je to jedno jsou v Československu. Ale v roce 2014 na náměstí v Bratislavě vzniká revoluce a chtějí se připojit k Polsku. Moraváci nesouhlasí a v referendu se přihlašují k České republice.Obsazuji instituce v Brně. Slovensko připojení neuznává a vojensky obsazeje část Moravy.Česko pochopitelně pomáha krajanům. Evropská únie vyhlašuje nedělitelnost Slovenska a vyhlašuje proti Česku sankce. Copak byste asi dělal jako prezident v této situaci?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.03.2015 14:31:12 - MUDr. Přemysl Sobotka
Váš příklad "kdyby" je hodně "přitažený za vlasy". A za druhé, příměry v konkrétních politických situacích jsou sice lákavé, protože vždy lze najít paralelu vhodnou pro tu či onu situaci, ale právě proto nemají smysl. Jejich cílem je pouze dokázat, že "MY" a ne "ONI" máme pravdu.