Kristýna Světlíková

.
  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.03.2015 17:55:59 - Nagano

americký konvoj

Co si myslíte o Zaorálkovi jako ministrovi zahraničí? A když vám tak vadí průjezd amerických vojsk, zajímalo by mě, jak si představujete naše spojenectví? Myslíte si, že si jako malá země můžeme vyskakovat, když Putin hrozí jadernými zbraněmi?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.03.2015 14:25:36 - Kristýna Světlíková
Dobrý večer, o ministru Zaorálkovi si myslím, nebo jsem spíše přesvědčena o tom, že je velice dobrým řečníkem, ale pokud se mne ptáte, co si o něm myslím, jako o ministru zahraničních věcí, tak Vám mohu odpovědět pouze tak, že jsme tu měli již daleko horší ministry, ale i lepší. Co se týče té Vaší druhé otázky, tak spojenectví s USA si představuji v tom smyslu, že můžeme být spojenci, ale nemusíme si nechat vše líbit. Zkrátka nemusíme hrát tu zdánlivě bezpečnou hru, něco za něco. A ano, i malá země si může vyskakovat, jelikož území České republiky se nachází na dobrém místě v Evropě. Pokud V. Putin hrozí jadernými zbraněmi, tak to by nám spojenectví s Američany bylo jaksi k ničemu. Samozřejmě i naopak, nebo Vy si snad myslíte, že kdyby zde něco propuklo, že by na nás Američané brali nějaký ohled? Proto říkám, že bychom měli být zemí neutrální s vlastními a jasnými názory. KS