Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.03.2015 11:29:15 - Betinka

americký konvoj v ČR

Proč si myslíte, že u nás americký konvoj vyvolává takové emoce? Přijde mi, že u nás stále dost lidí sympatizuje s Ruskem a Putinem a z postkomunistických zemí jsme v tomto trochu raritou. Mám pravdu? Nebo jak si vysvětlujete, že u nás se to tak řeší. Není to pro nás ostuda?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.03.2015 10:20:37 - Ing. František Laudát
Po naší historické zkušenosti se socialismem a okupací v roce 1968 je ostudou, že se najdou lidé, kteří se nestydí podporovat agresivní plány země, která nás 19 roků okupovala. Velkou vinu přičítám  současným politikům vládní koalice, kteří zpochybňují naše ukotvení v NATO a pochlebují nedemokratickým režimům za planý slib ekonomické výhodnosti. Naštěstí pro naši důvěryhodnost, většina lidí dává našim spojencům jiné signály, než naši furianti ve vládě a na Hradě. Také se pozastavuji nad úrovní našich médií. Jestli někdo byl skeptický k jejich objektivitě, teď už musí být rovnou zděšen. Co si z jízdy konvoje odnáším , je tradiční rozpolcenost společnosti i v základních otázkách. V Polsku je vítali, opozice nebyla, v ČR na jedné straně, byť malé, přesto protesty, proti tomu naopak asi větší srdečnost jiné části obyvatel. Nechápu lidi a politiky, kteří dlouhodobě a historicky straní cizí mocnosti  proti zájmům vlastní země. Země, která nás okupovala, ekonomicky nás poslala mezi rozvojové země a jejíž vliv byl spojen s diktaturou.