Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.04.2015 11:33:48 - Miloš1

ODS vyvěšuje seznamy nežádoucích osob

Vážený pane místopředsedo Sněmovny. Poslankyně ODS Němcová včera interpelovala premiéra Sobotku s výzvou vyvěsit ve sněmovně seznam jakýchsi nežádoucích webů a občanských iniciativ, které podle ní podporuje Rusko. Domníváte se, že V. Havel, který tak bojoval za občanskou společnost a svobodu, by s podobnými seznamy souhlasil? Prosazuje ODS novou normalizaci nebo nový fašismus? Máme se obávat koncentračních táborů, případně gulagů za to, že nestojíme u cesty s americkou vlajkou? Děkuji. Miloš Votýpka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.04.2015 12:26:14 - Ing. Jan Bartošek

 Vážený pane Miloši,

nejsem odborníkem na názory Václava Havla a tak se neodvažuji tvrdit jestli by souhlasil nebo nesouhlasil. Osobně hájím svobodu tisku a tak si myslím, že seznam Ruskem placených médií nebo i opačně např. Německem, či USA placených médií a organizací vzniknout může, ale nevidím důvod proč by jej měla iniciovat Poslanecká sněmovna a dokonce jej vyvěšovat. Úkolem vlády, policie a dalších bezpečnostních složek je monitorovat a zamezovat dějům, které paní Němcová popisuje jako: "Druhá věc, na kterou se chci zeptat, zda připravujete nějakou kontrolu výdajů jednotlivých kapitol státního rozpočtu spravovaných jednotlivými ministerstvy tak, aby se nemohlo stát, že z peněz českých daňových poplatníků jsou placeny právě aktivity, které jsou řízeny z Kremlu proti suverenitě naší země a proti bezpečnosti jejích občanů" Zde si myslím, že to není věc jen rozpočtu, ale pokud má být ohrožena suverenita naší země, pak musíme konat přímo a hned. Např. ukončení podpory časopisu Artěk, který označil ukrajinskou vládu za fašistickou, bylo správné rozhodnutí.


Požehnané Velikonoce

Jan Bartošek