ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.04.2015 10:19:20 - MarLi

Zákaz zvyšování daní

Prý chcete dát do ústavy zákaz zvyšování daní. Já to nechápu. To lze? A nemyslíte, že politici si vždy najdou cestu, jak z nás vytáhnout peníze?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.04.2015 11:16:15 - Ing. Karel Fiedler

Dobrý den. Ano, je to náš návrh. Lze to, Švýcarská konfederace to má v ústavě už dlouho a díky tomu také mají velmi dobré výsledky a stav státních financí. Včera ve Sněmovně zaznělo od ministra Babiše, jak by daně velmi rád snižoval - což je chvályhodné. Tak to tedy doufáme, že nebude mít problém se zavázat, že je nebude alespoň zvyšovat ( a celá tato vláda - kde už to tak jednoznačné nebude, díky choutkám ČSSD je zvýšit při poklesu příjmů rozpočtu ). Souhlasím s Vámi, že vlády vždy budou hledat cesty, jak peníze do rozpočtu získat - je to ostatně její úkol. Ale tohle omezení by jí to ( myšleno zbytečné získávání na plýtvání ) dost výrazně snížilo. Samozřejmě máte na mysli efektivnost nakládaní s financemi - tam máme naprostou shodu. Hezký den.