MUDr. Vít Kaňkovský

  • KDU-ČSL
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.04.2015 18:36:26 - Verča F.

nouze o lékaře

Doufám, že nezůstanete jen u rad a skutečně problém s nedostatkem začnete řešit? Inicioval jste třeba jako poslanec za uplynulý rok nějakou změnu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.04.2015 10:32:22 - MUDr. Vít Kaňkovský

Dobrý den,

rozhodně jsem neměl v úmyslu planě radit, snažil jsem se popsat některé z důvodů, které vedou k situaci, kdy začínají chybět praktičtí lékaři, stomatologové a také lékaři řady oborů v kraji zřizovaných nemocnicích. Nepopírám, že cesta k řešení není snadná. Osobně vidím cestu skutečně zejména přes novelizaci zákona č.95/2004 Sb. - kde zásadním úkolem je jeho zjednodušení a přesunutí co největší části vzdělávacího programu na mateřská pracoviště. A na novelizaci tohoto zákona v tuto chvíli aktivně spolupracuji - minulý týden jsem jednal s proděkanem 2. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy kolegou Havlasem, který je jedním z členů pracovní skupiny k připravované novele, kdy jsme řešili již konkrétní problémy, které je třeba v novele dořešit. Návrh novely zákona je nyní v připomínkovém řízení, poté jej budeme diskutovat ve zdravotním výboru.
Druhým zásadním úkolem je zlepšit podmínky pro práci lékařů v nemocnicích a to nejen v otázce platů, ale i organizace práce, řešení přesčasové práce atd. Všem těmto oblastem se ve Výboru pro zdravotnictví věnujeme, ano, snadná řešení nemáme, to přiznávám. Rozhodně ale na potřebné změny nerezignuji ani já, ani ostatní členové výboru.

S pozdravem

Vít Kaňkovský