Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.04.2015 11:22:46 - Hana D. D.

Chtějí tablety učitelé?

Pane poslanče, pořád se hádáte o tom, jestli mají mít děcka ve škole tablety, ale ptali jste se učitelů, co si o tom myslí? Někteří neumí využívat ani interaktivní tabuli. Nemají učební látku v digitálním provedení. Podle čeho mají učit? Co si o tom myslíte? Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.04.2015 15:06:28 - Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.
Vážená paní Hano,
soudím, že tyto masové nákupy jsou především byznys - pro dodavatele strojů i programového vybavení. Pokud nebudou záruky konkurenčního prostředí resp. jednorázový nákup nedávající dodavatelům  profitovat z rozsahu, bude zde aktuální otázkou podezření, že víc než o věc jde o prebendy z dodávek - zejména pokud by se např. na tiskovkách ministra začali objevovat konkrétní dodavatelé nebo je ministr sám propagoval. Neměli bychom zapomínat na to, jakým fiaskem skončil Internet do škol, a že člověka, který se o to fiasko především zasloužil, dnes ministr Chládek na uměle vytvořeném postu "ombudsmana" zaměstnává. 
V dané konstelaci na ministerstvu ta věc prostě pouze smrdí. Zdá se mi, že v lepší alternativě na průšvih s Indošem socialisté už zapomněli, v té horší se jím naopak inspirují a doufají, že na něj naopak zapomněli všichni jiní.
Jiří Zlatuška