Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.05.2015 10:42:19 - hanušová

Rusko

Nemohu si pomoci, ale přijde mi, že u nás hodně občanů stále dost sympatizuje s Ruskem a čertí se, že s ním nejsme za dobře. Proč bychom ale měli, když se Putin chová tak, jak se chová? A taky mi nejde do halvy jedno. Proč když tak někteří obdivují Putina a jeho kroky a naši vládu tak nenávidí, proč se neodstěhují do Ruska? stěhují se tam vůbec nějací lidé, ať už z ČR nebo z EU? A lze takové sympatie s Ruskem jako u nás sledovat i jinde nebo jsme výjimkou?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.05.2015 12:16:08 - Ing. František Laudát
Je zvláštní specifikou naší společnosti, že část jejích občanů sympatizuje se zemí, která nás 21 let okupovala a držela zde totalitní systém ještě výrazně déle. Neberu argument, že to nebylo Rusko, ale SSSR. Jeho politickou páteř vždy tvořili tzv. Moskalové bez ohledu na to, že někteří soudruzi byli z Ukrajiny, nebo z Gruzie. Od pózy jednoho Francouze o nikom nevím, že by do ruského ráje odešel. Ale možná se tam několik lidí ukrývá před naší spravedlností a určitě i nějaký exot se tam vydal. Tím nemyslím ty, co jsou tam obchodně, služebně nebo na školách. U řady obdivovatelů Ruska a Putina se obávám, že jsou obětí hybridní války.