Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.05.2015 11:11:23 - Viktor Kr

Hamáček (ČSSD): Žijeme ve státě, který nám nevnucuje jediný pohled na historii ...kde žijete Vy?

Cituji Svoboda má svou cenu. To je vzkaz pražského povstání. Ale že se o svou svobodu zaslouží sami !!!
Vztáhněme to na :Krymské povstání 2014,čili z vašeho pohledu na "Ruskou anexi"?
Podle UKR ústavy , na jejímž základě UKR jako samostatný stát vznikla, měl Krym rozsáhlou autonomii a právo na sebeurčení včetně odtržení na základě referenda. S omezením autonomie Krym, tedy krymští zastupitelé z krym. parlamentu nikdy nesouhlasili. Stejně jako nesouhlasili s odstraněním krym. prezidenta - toto omezení bylo Krymu naoktrojováno z Kyjeva a bylo neplatné.

Takže Krym si podle svého práva uspořádal referendum, toho se zúčastnilo kolem 80% Krymanů a naprostá většina účastníků rozhodla o oddělení Krymu od UKR. Načež krymští zvolení zastupitelé požádali RF o začlenění do RF na úrovni objektu federace - republiky (a federálního města Sevastopolu).

Zhruba 3/4 Krymanů optovaly pro oddělení od UKR - jaké mezinárodní právo tím bylo narušeno? To narušili předtím představitelé Kyjeva.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.05.2015 18:09:06 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz, ale nemohu s Vámi souhlasit. Nemůžeme směšovat svobodu a demokracii s anexí jednoho státu vůči druhému. Stačí se podívat na historické události. To bychom mohli  začít "zpochybňovat" obsazení Rakouska fašistickým Německem či okupacu Českoslaovenska v roce 1939. Znovu opakuji, referenda na Krymu přece proběhly dvě. Jedno v době samostatné Ukrajiny, to ovšem z důvodu rozporu s tehdejší platnou Ústavou Ukrajiny nebylo akceptováno. A to druhé po anexi Krymu ruskými speciálními jednotkami. Skutečnost, že v jisté části nezávislé a mezinárodně uznané republiky žije národnostní menšina přece ještě nezavdává nutnost vojenského zásahu či zpochybňování mezinárodní smlouvy. Mimochodem to porušení mezinárodní dohody bylo ze strany Ruské federace. Také by jste si mohl doplnit své vědomosti tím, že by jste si nastudoval dějiny Krymské republiky například od 17. století, kdy tam ještě vládli Krymští Tataři. Prosím snžně o to, aby jste politické a bezpečnostní problémy neposuzovali ideologicky, ale věcně a v historických souvislostech.