Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.05.2015 10:48:57 - Růžičková

kvóty pro uprchlíky

Co přesně se od zemí, které imigranty přijmou, čeká? Jaké budou celkové náklady a co tu budou dělat? A na jak dlouho dostanou azyl?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.05.2015 7:20:31 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za konkrétní dotazy, ale protože nejsem dostatečně informován, pokusím se odpovědět obecně na základě svých znalostí. Uprchlíci mohou požádat o azyl a o pobyt v dané zemi, proto budou umístěni v zařízení, které slouží k jejich přechodnému ubytování a péči. Budou zdravotně vyšetřeni, sepíší žádosti a další formality a poběží správní řízení o azylu. Pokud jej obdrží, pak se shání ubytování a zaměstnání. Ale celý proces je dlouhodobý a žádosti o azyl jsou projednávány individuálně. Vše je hrazeno ze státního rozpočtu, Azyl je poskytován buď na dobu určitou nebo na dobu neurčitou. V tomto případě je vůbec otázka přístupu k hromadnému uprchlictví. Znovu ovšem dodávám, že celý postup musí být řešen nejen v souladu s našimi zákony, ale i s ohledem na bezpečnostní rizika z toho plynoucí. Bližší informace, včetně nákladů si budu muset zjistit na MV.