ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.05.2015 11:38:24 - nobe

Jistoty pojišťoven bez přepojišťovacího kolotoče

Dobrý den pane poslanče, dovoluji si poslat pár dotazů a prosím o Vaše vyjádření se, abych lépe pochopil Vášnávrh. Předem děkuji.
1) Rozumím regulaci tam, kde je potřeba ochránit stranu, která je k ostatním v nevýhodném postavení, tedy klienta vůči poradcům a pojišťovnám. Nebuďme naivní, že jde jen o pradce. Je známá praxe pojišťoven, které drží záměrně klienty v nevýhodných smlouvách, nebo plošně přetáčejí smlouvy na méně garantované, protože se jim zkrátka už nevyplácí, kdo bude chránit tyto klienty vůči pojišťovnám?
2) Jestli se klientům ztrácí fin. prostředky z IŽP, kvůli ziskuchtivosti obou stran, poradců i pojišťoven, tak takové regulaci rozumím. Slouží jako ochrana toho, kdo je v nevýhodném postavení.
Nerozumím ale tomu, proč by to mělo být i u pojistek, které kryjí jen rizika. To je potom na pojišťovně, jak si to spočítá a dle toho nastaví provize. To je podnikání.
Rizikovky jsou totiž výhodné i pro klienty. pokračování v dalším části

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.