Mgr. Herbert Pavera

Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • TOP 09
  • Opava
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.05.2015 14:24:35 - mraz

Jurečka

Myslíte, že jen v tomto případě (http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Pavera-TOP-09-Kapri-za-miliony-odpluli-a-nic-po-nich-nezbylo-375124) šlápl Jurečka vedle? Podle mě za různé kampaně rozhazuje nějak moc vzhledem k tomu, v jakém srabu zemědělství je. Na druhou stranu ekonomika ČR prý roste nejvíce ze všech zemí EU. Máte proto vysvětlení, i když to se zemědělstvím nesouvisí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.06.2015 10:16:04 - Mgr. Herbert Pavera
Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz. Naprosto s Vámi souhlasím. Obecně tato vláda rozhazuje peníze víc, než si může dovolit. V době, kdy ekonomika roste, bychom měli myslet i na to, že to tak nebude donekonečna. Navíc marketingové kampaně financované z rozpočtu Ministerstva zemědělství  (tedy našich daní) tak, jak je dělá ministr Jurečka třeba v případě inzerce na Regionální potravinu, jsou naprosto zbytečné. Zemědělci i výrobci potravin ( ale i kupující ) by daleko více přivítali snížení byrokracie okolo prodeje a výroby potravin na farmách apod.  Naše zemědělství díky dotacím na tom není až tak špatně, jen by se měl změnit způsob podpory zemědělců, především těch menších, mladých a těch, kteří provozují zemědělskou výrobu ve ztížených podmínkách (např. horské oblasti). nebo těch, kteří  hospodaří šetrně k přírodě.