ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.05.2015 16:50:11 - soumrak

Prosím o vysvětlení

Nezávislí poslanci z hnutí Úsvit založili novou stranu Národní zájmy. ČTK to dnes řekl její předseda poslanec Petr Adam. Tedy vy. Je to pravda? A neměl být předseda Černoch? A co teď bude s Úsvitem, když už má i Okamura svou stranu? Bude mít vaše ,,nová strana“ stále stejné logo apod? A vy budete nyní člen úsvitu nebo strany Národní zájmy? Na profilu máte totiž pořád úsvit. Vůbec tomu nerozumím!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.05.2015 17:58:35 - Mgr. Petr Adam
 Dobrý den,
děkuji za dotaz - plně si uvědomuji, že situace může býti matoucí. Tak zkusím:
Členem hnutí Úsvit jsem nikdy nebyl - a ani mi to stejně jako ostatním poslancům nebylo nabídnuto.Již dávno se poslanecký klub rozhodl pro variantu založení strany, která na rozdíl od Úsvitu bude moci přijímat členy - to byl prazáklad toho co pan Okamura nazývá pučem
Předsedou strany bude vždy ten, který bude zvolen orgánem, tedy sněmem. Předsedou strany může být kdokoliv, kdo je členem strany a to Marek Černoch v tuto chvíli není, stále je členem hnutí Úsvit.
My jsme nijak neplánovali velkou publicitu do sněmu programového, kde všichni noví členové a nikoliv jen zakládající budou se moci vyjádřit jak k názvu, tak ke stanovám a dalším věcem jako je logo a podobně.Tak by to v demokratické straně mělo probíhat.
Odstartovali jsme tuto stranu aby jsme mohli dále pracovat s programem za který jsme byli zvoleni, žádný odklon nepřichází v úvahu a pracujeme dál v jednom klubu společně s Úsvitem, tak jak jsme chtěli od samého začátku a chci věřit, že si budeme stále bližší.
Tedy žádná revoluční informace to není, vlastně jen pozvolná evoluce v rámci toho co jsem - jsme říkali od samého začátku.
Přeji krásný den
Petr Adam