Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.05.2015 12:52:11 - Ptáčková

Barnevernet

Michaláková má být údajně zbavena rodičovských práv k oběma dětem. Otci mají zůstat práva ke staršímu synovi. Jak to že došlo k takovému zvratu? nemíjí se nějak vaše snahy o navrácení dětí účinkem nebo mají spíše destruktivní důsledky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.05.2015 6:51:32 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, paní Ptáčková,děkuji za dotaz.
Postup, jakým postupuje Norsko, je vždy stejný - šel by z toho napsat návod. Když si pročtete spis, tak je Vám jasné, že adoptovat chtěli děti od začátku - proto úřady chtěli české pasy obou dětí.
Na případu indických nebo tureckých dětí, které byly vráceny rodičům, se dá ukázat, že lze zastavit tlakem. My jsme od začátku ministerstvu zahraničních věcí, premiérovi, prezidentovi, českým diplomatům a MPSV říkali, jak by měli dle našeho mínění postupovat. Bohužel se tak nestalo. Namísto toho paní Marksová veřejně pomlouvala rodiče dětí v televizi a v celé kauze nekonala. A to je ten rozdíl. Zůstal tak tlak pouze několika politiků a přátel paní Michalákové, kterým osud dětí není lhostejný. 
Jinak pokud případ sledujete pozorně, nejedná se o zvrat. Je to logické vyústění poté, co Norové zjistili, že máme slabé místo a tím je ministryni Marksová, která prostě nekonala a nekoná.
S pozdravem Tomáš Zdechovský