ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.05.2015 10:17:25 - mirda hoštička

upadek

Dobrý den pane poslanče .
Nemyslíte si , že dříve či později by bylo dobré ulehčit podmínky pro lidi v insolvenci ? V době kdy roste HDP a vše se finančně mění mi příjde nezabavitelná částka dost malá na přežití .
Děkuji za odpoved a vaší práci

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.05.2015 15:33:21 - Mgr. Petr Adam
 Dobrý den pan Hoštičko,
souhlasím s Vámi, že by k určitému znovunastavení systému mělo dojít, nejen kvůli rostoucímu HDP, ale také k měnící se hodnotě koruny v čase. Problém je v rozděleném vnímání situace dlužníka a věřitele.
Je naprosto pochopitelné, že věřitel chce a potřebuje aby dlužná částka byla uhrazena. Nicméně dlužník nesmí býti současně zničen. V okamžiku, kdy jsou ohroženy základní lidské potřeby je to špatně a tudíž se i dlužník dostává do situace, kdy není motivován zbylý dluh splácet. Pravda je taková, že nalezení dokonale spravedlivého systému není jednoduché.
Ale není to nemožné. I systém osobního bankrotu byl krokem dobrým směrem, bohužel i v tomto případě se již našlo mnoho těch, kteří tento institut zneužívají.
Jak jsem řekl na samém začátku, souhlasím s Vámi a za náš poslanecký klub i vzniklou stranu mohu slíbit, že i nadále budeme dělat vš pro to aby byl systém mnohem spravedlivější.
s pozdravem
Petr Adam