Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.05.2015 19:59:04 - Maestro07

Pane poslanče,

Neustále předhazujete státní dotace pro Agrofetr a.s.Jak se díváte na vašeho pana předsedu Schwarzenberga který požádal a bylo mu vyhověno o dotace z programu Obnova rybníků po povodni z roku 2002. Na obnovu Kroupovského rybníka získal v září 2003 od ministerstva zemědělství 2,7 milionu, o dva měsíce později dostal dotaci 1,8 milionu korun na obnovu rybníka Ždír.V prvním případě nezkolaudoval rybník v řádném termínu. "Nebyl dodržen termín přibližně o šest měsíců.Při obnově rybníku Ždír měl ministr uhradil z vlastní kapsy 70 tisíc, o měsíc se ale zpozdil.Finanční úřad Schwarzenbergovi nařídil dotaci vrátit,ale ministerstvo financí mu to odpustilo.Nebýl tehdy Schwarzenberg jako člen vlády v konfliktu zájmu?Jiné kritizujete a máslo na hlavě máte taky.





Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.06.2015 18:17:59 - Ing. František Laudát
Rybník nevlastním, kauzu neznám, tak proč bych měl mít máslo na hlavě? Pan Schwanzenberg  ministrem financí nebyl, tudíž o sobě nerozhodoval, ani nevím, zda vůbec to byl státní, nebo regionální program dotací, nevím, proč byla vratka prominuta, pokud byla. Tolerance byla, pokud vím, aplikována pouze u formálních pochybeních.