Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.06.2015 12:14:34 - 1 gedamken

pane Zlatuško.

Prví dotaz zněl jak vidíte konflikt na Arabském poloostrově. Odpověď,- že situace s povstalci je složitá a ani jedna strana nedodržuje rezoluci OSN. Druhý dotaz, zda jste mi lhal ve věci bombardování a invaze v Jemenu a rezoluce OSN jež dle Vás dala mandát jenž se jen nedodržuje. Tedy,-- rezoluce zopakovala podporu národní jednoty, suverenity, nezávislosti a územní celistvosti Jemenu. Vyzývá zainteresované strany k co nejrychlejšímu dosažení dohody o příměří a naléhá na znepřátelené strany konfliktu v Jemenu aby své spory řešili mírovou cestou Tolik z rezoluce 2216. Mhouřím oči ale o žádnou výzvu k invazi sousední země ani jakéhokoliv spojence nevidím. Proto se domnívám laicky že je nutno se na tento konflikt dívat stejně jako na Ukrajinu a rázně odsoudit bombardování a invazi sousední země a jejich spojenců. Neměl jsem v úmyslu nijak manipulovat je mi líto jestli to tak vyznělo. Jen jsem se chtěl dobrat výsledku. Souhlasíte se mnou? s pozdravem Radek Janečka.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.06.2015 18:16:05 - Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.
Pane Janečko, neobhajoval jsem bombardování, ani invazi, říkal jsem, že preferuji postup podle rezoluce Rady bezpečnosti včetně role států Zálivu tam preferované. Srovnání s Ukrajinou bych přesto nedělal. Ukrajině bylo obsazeno území a výhrůžky vůči ní se týkají mimo jiné jejího spojenectví s námi. Vůči Česku je Jemen jeden z konfliktů po světě, jehož součástí nejsme. Konflikt na Ukrajině je konfliktem, kde agresor v tomto střetu vzývá minulost, ve které nás okupoval, a tento konflikt se nás v podstatě přímo týká (hrozbami vůči Pobaltí nás i přímo
vojensky ohrožuje).

Jiří Zlatuška