ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.01.2012 7:14:07 - Nespokojený občan

Člen EU, vyplývají práva a povinnosti

Pane ministře doufám že se nenecháte zastrašit studentama a to školné jim zavedete. Víte co u nás dělaj zahraniční studenti, zvláště černoši? Vystudujou u nás VŠ a pak odjedou do USA, kde jim daj pracovní povolení, protože vysokoškoláci maj v Americe nárok na pracovní povolení a pak prodávaj třeba v krámě.............za naše peníze za který jsme jim zaplatili studia.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.03.2012 9:46:40 - Mgr. Josef Dobeš
Například studentům z jednoho členského státu je umožněno studovat v jiném členském státu za stejných podmínek, za kterých v tomto státě studují domácí studenti. Zákon o vysokých školách nerozlišuje mezi občany států EU a třetích zemí, takže studium na veřejné vysoké škole v akreditovaném studijním programu uskutečňovaném v českém jazyce ve standardní době studia student bez ohledu na národnost neplatí, pokud student studuje ve studijním programu uskutečňovaném v cizím jazyce (v anglickém, německém, španělském apod.), platí poplatek za studium, který stanoví vysoká škola, takovéto studium není placeno ze státního rozpočtu.