Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.06.2015 14:09:58 - sina

uprchlíci

Naprosto s vámi souhlasím, že k uprchlíkům se skutečně vyjadřuje kde kdo. Třeba hulvát Novotný. Ale vy máte přeci jen nějaké znalosti. Vláda se rozhodla přijmout uprchlíky, ale nedefinovala odkud a kolik. Vy tvrdíte, že bychom měli přijmout jen ty, kteří jsou skutečně ohroženi na životě. Jak se to pozná? Není v zemi, kde zuří válka na každém rohu, riziko smrti téměř pro každého občana vysoké? Jak poznáte, koho pak přijmout a koho ne? Pokud se rozhodnete naposledy na toto téma reagovat, budu potěšen

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.06.2015 15:09:24 - Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

 Dobrý den.

Azylové právo je poměrně jednoznačné v tom, kdo má na ochranu a kdo ne. Z tohoto důvodu je třeba opravdu pečlivě prověřovat každého žadatele o azyl ze všech aspektů. Jednak zda má opravdu na azyl právo, a to ekonomičtí imigranti nemají, a jednak, zda nemůže být v budoucnu hrozbou pro naši bezpečnost.

Co se týká případného dobrovolného přijímání imigrantů, jak o tom nyní hovoří vláda, měli by to být takoví lidé, kteří pro naší zemi budou přínosem co se týká jejich schopnosti zapojit se do pracovního procesu a integrace v majoritní společnosti. S tím souvisí jejich vzdělání, prostředí, ve kterém dosud žili atd.