Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.06.2015 10:41:38 - Janáček P.

solidarita s uprchlíky

Myslíte si, že jsou Češi xenofobním národem víc než jiné státy v Evropě, ale i ve světě? Co říkáte na kritiku, že údajně nejsme solidární a na podmínky, které nám Sobotka ohledně uprchlíků vyjednal?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.07.2015 17:04:42 - Ing. František Laudát
Češi nejsou xenofobní. To jen v rámci negativních médií se dává prostor křiklounům, kteří jsou vydáváni za většinový názor. Nicméně, média a pár těchto křiklounů začínají slavit úspěch a dovedu si představit, že z lidí xenofoby vychovají. Přitom o skutečné imigraci i českých přístupech nevědí zhola nic. Od roku 2006 jsem v petičním výboru a tam agenda imigrace rovněž spadá. Když slyším žvásty našich politiků, prezidenta a rádoby odborníků, jímá mě hrůza. Tak třeba podle Zemana máme brát lidi z našeho kulturního okruhu, rozuměj asi spíš imigranty ze zemí bývalého Sovětského svazu. V každém azyláku vám řeknou, že největší problémy mají s imigranty z těchto zemí, protože jich je velký počet promořený alkoholismem. Na rozdíl od Sobotkovy vlády, která tím odpoutává pozornost od vlastních nefunkčních rozhodnutí, předchozí vlády o tom tolik nemluvily a konaly. Zkuste se doptat na předchozí imigrační vlny v ČR a nestačíte se divit, co lidi z vnitra zvládli. Sobotka v Bruselu prohrál. Jen se povinným kvótám říká dobrovolnost. Je škoda, že parlament před asi třemi či čtyřmi měsíci odmítl můj návrh na pomoc syrským a iráckým křesťanů, Koptům a Jezídům.  A na závěr, jímá mě vtek, když jsem slyšel jednoho bývalého Klausova poskoka, jak tvrdil, že z nich budou nezaměstnaní. Na rozdíl od něj, ti lidé jsou zvyklí pracovat a skromně žít. Jestli víte o nezaměstnaném Syřanovi v ČR, napište mně o něm.