ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.06.2015 10:43:04 - Janáček P.

solidarita s uprchlíky

Myslíte si, že jsou Češi xenofobním národem víc než jiné státy v Evropě, ale i ve světě? Co říkáte na kritiku, že údajně nejsme solidární a na podmínky, které nám Sobotka ohledně uprchlíků vyjednal?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.06.2015 13:10:58 - Ing. Karel Fiedler
Vůbec si nemyslím, že jsme více xenofobní, než jiné státy. Naopak si myslím, že jsme dost tolerantní. Ovšem za podmínky pro naše občany dost důležité - že hosté se u nás budou chovat opravdu jako hosté, tak jako se v historii všichni čeští emigranti chovali v hostitelských zemích. A to je ten zásadní rozdíl a problém v akceptování uprchlíků. Druhý problém je ekonomický. Naši emigranti se v hostitelských zemích vždy chtěli zapojit a také se v drtivé většině do společností zapojili, ekonomická soběstačnost jim byla vlastní. Což o současné vlně imigrantů v žádném případě neplatí. To, co premiér Sobotka akceptoval ( o vyjednání v žádném případě nemůže být řeč ), je pouze sprostým podvodech na občanech. Pod pojmem zásadní odmítání kvót si určitě představovali něco jiného ( já také ), než Sobotkův zbabělý ústupek ( nebo handl ? )