Ing. Tomáš Pajonk

  • Svobodní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.07.2015 16:57:02 - Strýček Skrblík

Nízké daně

Dobrý den pane Pajonku,
samozřejmě, že zvyšovat daně není správná cesta. Ale není úplně přesné, že v parlamentu nejsou strany, které jsou v principu pro snižování daní. Ale vzhledem k tomu, že snížení daní přináší též výpadek přijmů do státního rozpočtu a náš rozpočet je stále deficitní (bohužel) tak bych v krátké budoucnosti určitě nenavrhoval nějaké větší snižování daní. Za Nečasovy vlády byl schválen tzv. JIM, tedy zákon o jednotném inkasním místě. Tento zákon měnil hned několik věcí. Zaprvé rušil superhrubou mzdu, zadruhé zaváděl jednotnou sazbu DPH ve výši 17,5% a také a je to asi nejdůležitější snižoval zdanění práce, tedy realisticky řešil tento český problém. Tento zákon měl platit od současného roku 2015. Bohužel současná socialisticko-populistická vláda ho zrušila. Osobně jsem v prvé řadě pro restrukturalizaci výdajů, především rušení některých sociálních dávek a hlavně dotací. Daně je třeba primárně nezvyšovat, dlouhodobě citlivě snižovat.
Jan Zima, student, člen TOP 09

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.07.2015 7:16:10 - Ing. Tomáš Pajonk
Dobrý den pane Zimo,
zákon o JIM by určitě byl lepší než co máme teď. Zajímavé je, že ODS nyní chce 19 % daň z práce a DPH(tuším, neznám detaily návrhu).

Škoda, že ODS a TOP09 nenastavili dobu účinnosti dříve. 
"Daně je třeba primárně nezvyšovat, dlouhodobě citlivě snižovat."

Bohužel slovo citlivě, znamená v úřední a politické řeči (v tomto kontextu) vůbec.

Je třeba opravdu snížit zbytečné výdaje státu a tlačit maximální decentralizaci těch nezbytných.