Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.07.2015 12:34:21 - Sju

hlas lidu

Proč je v tak malé zemi, jako je ČR potřeba pro vyhlášení referenda čtvrt milionů podpisů? Proč by nestačilo sto tisíc? Mě vaše rozhodnutí přijde dost pokrytecké

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.07.2015 10:30:42 - Ing. František Laudát
Dobrý den,

       jednak to moje "pokrytecké rozhodnutí " není, protože s návrhem pana Dienstbiera nemám nic společného. Jsem totiž opozičním poslancem. Nicméně, cílem poměrně vysokého limitu petentů je zabránit častému pořádání referend. Uvědomte si prosím, že v Petičním výboru je dost petic s např. téměř 100 tisíci podpisy. A to se často jedná i o lokální téma. Náklady na celostátní referendum budou bez ohledu na jeho přínos a výsledek někde kolem 300 až 500 miliónů. takže za limitem nevidím ani tak snahu ořezat práva petentů, jako obavu z častých a i problémových referend. Praxe na úrovni obcí ukazuje, že lidé  až na výjímky o referenda nejeví zájem, jde o zmařený čas a peníze. Totéž hrozí i nyní. Když lidé nechodí často ani ke klíčovým volbám, proč by nyní chodili? Myslím, že se jedná o další experiment jako s přímou volbou prezidenta. A jak to dopadlo? Na Hradě máme pana Zemana, národ to rozpoltilo, důstojnost úřadu je vniveč a hlavně, teď už je to funkce jen pro politické šíbry, kterým  kdosi  penězi vydláždí cestu na Hrad , a potom bude loutku vodit na provázku. O vizionářích, vědeckých autoritách  a důstojných reprezentantech si můžeme už nechat jenom zdát.. Slušní a úctyhodní lidé totiž šíbry nejsou. Asi Vás nepotěším, ale referendum by mělo být jen o zásadních věcech, a proto zákon v podobě vládního návrhu nepodpořím.

                                                                                         Laudát