Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.07.2015 15:24:50 - Jeníček

uprchlíci

Mě by zajímalo, zda máte připraven i nějaký program, plán, co s uprchlíky, které sem přivezete?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.08.2015 15:11:43 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý den.
Nevím jestli dobře rozumím otázce, ale my (?) sem žádné uprchlíky nevozíme a vozit nebudeme.
Pokud mluvíme o uprchlících, kteří v rámci svého rozhodnutí emigrovat ze země svého původu (nyní pomíjím hodnocení oněch důvodů) zamíří do ČR a podaří se jim do naší země dostat, pak je věc v rukou institucí, které jako ČR máme k dispozici, například PČR a cizineckou policii. Tyto instituce jsou kompetnetní a odpovědné za rozhodnutí jak se v tom kterém případě s tou či onou osobou naloží. Předpokládám, že u Těch běženců, u kterých bude zjištěno, že jsou zde oprávněně dle tuzemské, Evropské i mezinárdní legislativy (legálně - k tomu musí splnit celou řadu požadavků), bude s nimi zacházeno v souladu s uděleným statutem a bude záležitostí jich samých a nás, jak se podaří je o naší splečnosti integrovat. Dle stejných pravidel (ale s jiným efektem) bude naloženo s těmi, u kterých bude zjištěno porušení výše uvedené legislativy.
Myslím, že je vhodné v uvedeném kontextu poznamenat i to, že při diskuzích a hledáních cest, jak problém řešit, musíme, zdůrazňuji musíme (neboť jsme demokratickým státem, členskou zemí  EU a OSN) respektovat jak národní legislativu na jedné straně, tak legislativu evropskou a mezinárodní. K tomu je nutno samozřejmě respektovat i smlouvy, které ČR v minulosti dobrovolně podepsala, např. (v uvedených souvislostech) tzv. "Lisabonskou smlouvu".  Je snad na místě zdůraznit i to, že je zde celá řada parametrů, které ČR - malý, desetimilionový stát uprostřed Evropy - nemůže reálně ovlivňovat tak, jako například Německo, Francie, USA. Můžeme do jisté míry nastartované processy ovlivňovat, ale představa, že si ČR takzvaně "dupne" je zcela mimo realitu současné mezinárodní politiky a vzájemných mezinárodních vztahů. Obdobně může ČR jen velmi těžko ovlivňovat  obecný vývoj na imigrací zasažených územích (Afrika, Balkán, atp.) a prosazovat zde jistě dobře míněné, nicméně z mnoha důvodů fakticky nerealizovatelná opatření..

Pokud se mne ptáte na můj celkový názor pokud jde o Imigraci, pak jsem se v tomto směru vyjádřil již častokrát v tom smyslu, že Evropa ztrácí pud sebezáchovy. Že imigraci v aktuální podobě je výsledek dlouhodobého neodpovědného přístupu evropské politické reprezentace a bohužel i štědrého sociálního systému. Vyjádřil jsem přesvědčení, že naším prvořadým úkolem je chránit naše území, kulturu, způsob života, majetek, zdraví a životy občanů ČR. Díky tomu že se v PSP ČR zabývám zejména branně-bezpečnostní problematikou, velice ostře vnímám i bezpečnostní rozměr imigrace - zejména hrozbu vzrůstu terorismu, radikalismu.....a nebojím se tvrdit, že je zde vedena válka nového typu a k problematice j epotřeba přistupovat i z tohoto úhlu pohledu.

Tedy můj program je v každém případě maximálně omezovat příliv imigrantů v rámci platné legislativy (a tam kde je evidentní zataralost tohoto rámce - přispět k jeho změnám) zejména těch běženců ze zcela jiného kulturního a náboženského okruhu a v návaznosti na to se důsledně zabývat navazujícími nebo s tím spojenými problematikami včetně takových, jako je změna sociálního zajištění těch, kteří si t nezaslouží, problematiky podpory rodin a zlepšení porodnosti, vzdělanost atd. atd.
Omlouvám se za jistou zkratku a spíše zobecňování.

Na závěr si dovolím si připomenout že jak poslanci poslaneckého klubu Hnutí ANO2011 tak i naši europoslanci (tito jako jediní Češi v EP) vyjádřili zcela jasně svůj nesouhlas s navrhovanýmo kvótami.

S pozdravem
B. Chalupa