Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.07.2015 10:31:11 - čvančara

Jak to je?

Zajímaly by mě náklady, které vynaloží náš stát, když hledá pohřešované někde v Afghánistánu, Libanonu apod? Ti lidé tam jezdí s vědomím, jaká je tam situace. Podle mě by si část nákladů, které jejich hledáním vzniknou, měli zaplatit. Protože jinak to platíme my všichni a já za sebe bych peníze dal radši na pomoc lidem, kteří to skutečně potřebují a ne těm, co dobrovolně hazardují se svým životem. Co vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.08.2015 12:10:34 - Ing. František Laudát
V obecné rovině lze s Vámi souhlasit. Ale jednou ze základních rolí státu je pomoci svým občanům, kteří se ocitnou v obtížné situaci. Takto to dělají všechny státy světa. Výše nákladů se diametrálně liší a snad nikdy se nezveřejňují. To proto, aby  neposloužily jako lákadlo pro další únosce. Že se lidé nechovají zodpovědně, to máte rovněž pravdu. Ale lidé se nechovají zodpovědně ani vůči svému zdraví, při řízení vozidla, při rizikové práci...a stát bez mrknutí nese také náklady této nezodpovědnosti. Problém je v tom, kdy stanovit, že se stanou  obětí nečekaně, či díky vlastnímu diletantství. Určitě lze odsoudit hazard dívek, které se vypraví do Pákistánu, kde se válčí , či nyní do Iráku...Často jsou unášeni humanitární pracovníci, novináři, vojáci, pracovníci rozvědek apod.